Normativa de la Unió Europea que obliga, a partir del dia 13/12/2014, a informar de tots els al·lèrgens que poden portar els plats que s’elaboren

Jornades Anàlisi Reforma Fiscal
diciembre 1, 2014
Plan PIMA Transporte
diciembre 24, 2014

Normativa de la Unió Europea que obliga, a partir del dia 13/12/2014, a informar de tots els al·lèrgens que poden portar els plats que s’elaboren

Apreciat client,

Com segurament haurà sentit, la normativa de la Unió Europea (Reglament 1169/2011 del Parlament Europeu) obliga, a partir del dia 13 de desembre de 2014, a informar de tots els al·lèrgens que poden portar els plats que elaboren.

La realitat que ens trobem és que, a dia d’avui,  el Real Decret espanyol que te de donar detalls sobre l’aplicació del Reglament de la Unió Europea encara no s’ha publicat.

A l’espera de que es publiqui el mencionat Real Decret només els podem dir que:

–        Sembla ser que aquesta informació es podrà facilitar oralment sempre i quan la informació estigui registrada de forma escrita i sigui fàcilment accessible tant pel personal de l’establiment, com pels consumidors que la sol·licitin.

–        S’haurà de mostrar que es disposa d’aquesta informació, col·locant cartells en diversos llocs de l’establiment,  ben visibles per als consumidors. Els text podria ser el següent:

 

                           AVIS PER A LES PERSONES AMB AL.LÈRGIES O INTOLERÀNCIES                                                   Consulteu al nostre personal Aquest establiment té a disposició dels seus clients informació dels plats que ofereix

 

Seria convenient que aquest mateix text s’incorporés a les cartes i als suports escrits on constin els plats.

Els adjuntem l’Annex II d’aquest Reglament Europeu on s’enumeren les substàncies o productes que causen al·lèrgies o intoleràncies.

Sentim no poder informar-los amb més detall sobre aquesta qüestió, per la falta de la normativa interna que ho desenvolupi.

CENTRE GESTOR LLEIDA, S.A.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?
Powered by