Tancat l’acord sobre autònoms: la quota mínima pujarà 5,36 euros al mes el 2019

inspecció de treball
Punts claus per afrontar una inspecció de treball
noviembre 29, 2018
reforma laboral
Implicaciones de la reforma laboral en el RGPD para fichar en el trabajo
diciembre 4, 2018

Tancat l’acord sobre autònoms: la quota mínima pujarà 5,36 euros al mes el 2019

quota autònoms

El Govern ha arribat a un acord amb les organitzacions d’autònoms sobre la cotització del col·lectiu pel 2019. Així, després de diverses reunions, les organitzacions més representatives del sector, ATA i UPTA, han aconseguit imposar el seu preacord de la setmana passada, de manera que la base mínima de cotització dels treballadors autònoms pujarà un 1,25% a partir de l’1 de gener de 2019, fins als 944,35 euros al mes, i el tipus de cotització serà del 30%, i per tant els autònoms persones físiques hauran de pagar 5,36 euros més al mes (64 euros més a l’any) del que paguen actualment, encara que a canvi rebran més protecció.

Enfront de la pujada que va plantejar el ministeri de 40 €/mes en la primera proposta que es va presentar o els 22 €/mes de la segona presentada pel Ministeri, ATA i UPTA ha aconseguit que s’acordi una pujada de 5 €/mes.

Autònoms 2019
Persona física Societaris Tarifa plana *
Base mínima Quota Base mínima Quota 12 mesos
944,35 € 283,30 €/mes 1214,08 € 364,22 €/mes 60 €/mes
(quota + 5,36 €/mes que el 2018) (quota + 6,98 €/mes que el 2018)

Aquests són els principals termes de l’acord:

  • La base de cotització dels autònoms s’incrementa en un 1,25% a partir de l’1 de gener de 2019 i el tipus de cotització passa a ser del 30%.
  • Així la quota puja per als autònoms persona física 5,36 €/mes (64 €/any) i per als autònoms societaris la pujada és de 6,89 €/mes (82 €/any).

Aquest acord implica també millores en protecció social:

  • Dret a l’atur: se’n millora l’accés, se’n flexibilitzen les condicions i s’amplia la durada de la prestació.
  • Els autònoms tindran dret a cobrar la prestació per accident de treball o malaltia professional des del primer dia de baixa.
  • Tots els autònoms tindran dret a accedir a la formació contínua i reciclatge professional.
  • Els autònoms no pagaran la quota de Seguretat Social a partir del segon mes de baixa per malaltia o incapacitat temporal fins al moment de l’alta.
  • Les autònomes, dins dels 24 mesos posteriors a la prestació de baixa per maternitat, podran obtenir una tarifa plana de 60 € durant 12 mesos sense necessitat de cessar prèviament en la seva activitat.
  • Es mantenen després dels 12 primers mesos les bonificacions posteriors actuals de la tarifa plana. Els beneficiaris de la tarifa plana tindran accés als mateixos drets i prestacions.

Per més informació sobre aquesta o altres qüestions relacionades podeu comptar amb el suport de Centre Gestor Lleida. La nostra experiència contrastada gestionant a autònoms i pimes sobre matèries fiscals ens avala.

Busquem la millor solució pel seu cas concret sense cap tipus de cost ni compromís, truqui’ns al 973 279 700 o contacteu-nos a través del correu electrònic lleida@centregestor.es.

Pot apropar-se a les nostres oficines al centre de Lleida i Tremp. Per a més informació pot visitar la nostra pàgina web http://www.centregestor.es.

Centre Gestor

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?
Powered by